С мач срещу 12-ия в света е свързано второто изпитание за Григор Димитров в тазгодишния US Open. Хърватинът Борна Чорич е следващият съперник на българския тенисист, който започна успешно участието си в Ню Йорк.

Срещата между двамата е втора от програмата на корт "Луис Армстронг" във вечерната сесия. Там мачовете стартират в 2 часа след полунощ, а първият двубой е между Лоран Дейвис и Ашли Барти. След това на корта ще излязат Димитров и Чорич, като се очаква това да стане около 3.30 часа.

Дотук българинът никога не се е изправял срещу Чорич. Победата му в първия кръг над Андреас Сепи в четири сета беше неговият първи успех на US Open от 2017 г. В първия си мач хърватинът се справи с Евгений Донской в три сета.

"Това е мач, който ще привлече вниманието в поредния състезателен ден от турнира. Двама тенисисти, които обичат агресивната игра ще се срещнат на корта", написа сайта на АТП за предстоящия сблъсък.

Димитров, който в момента е 78-и в световната ранглиста, е достигал до четвъртия кръг в Ню Йорк. Това се случи през 2014 и 2016 г. Най-доброто класиране на 22-ия годишния Чорич също е достигане до четвъртия кръг, като хърватинът го стори преди година.

В други интересни срещи от програмата за деня ще се срещнат Роджър Федерер - Давид Джумхур, Новак Джокович срещу Хуан Игнасио Лондеро и Елина Свитолина срещу Винъс Уилямс.

Дневник