„Шумен 2007“ победи „Калиакра“ каварна с 3:1 в мач от 4-ия кръг на североизточната Трета футболна лига. Шуменци можеха да се поздравят с много по-изразителна победа, но направиха куп пропуски и трябваше да дочакат 87-ата минута, за да са сигурни, че печелят трите точки.

Футболистите на Шумен започнаха отлично срещата и още в първите минути направиха чудесни разигравания, но им липсваше точен удар във вратата на гостите. В 15-ата минута добрата игра на домакините се увенча с успех и отборът поведе с 1:0 като точен бе Дениз Кадир.  До края на полувремето играчите на „Шумен 2007“ продължиха да атакуват и да пропускат голове.

В началото на втората част футболистите на „Калиакра“ създадоха едно от малкото си чисти голови положения.  След разбъркване пред вратата на домакините Николай Николов опита удар, но стражът на шуменци Калин Младенов спаси.

В 55-ата минута капитанът на шуменци Юлиян Загоров успокои за малко пубиката, след като отбеляза за 2:0. Радостта бе кратка, защото пет минути след попадението „Калиакра“ върна един гол.  Точен бе Ерхан Левент.

Последва отново по-активна игра на шуменци, но и поредната порция пропуски пред вратата на „Калиакра“.  Шанс да увеличи резултата „Шумен“ получи в 85-ата минута. Георги Венциславов от тима на гостите направи нарушение на границата на накзателното поле. Футболистът бе последен в защитата и заслужено получи директен червен картон. Живко Герчев пое отговорността да изпълни наказателния удар, но пропусна.

В 87-ата минута „Шумен“ вкара трети гол. След контра топката попадна в Христо Станчев, който бе точен за 3:1.

ШУМ.БГ