150 кв.м. покривна конструкция, мебели, техника и домашно имущество са унищожени при пожар в къща в шуменското село Марконво, съобщиха от полицията днес. 

Пламъците тръгнали след късо съединение в дом на ул.“Хан Омуртаг“ в селото. Сигналът за пожара е подаден вчера в 15:25 часа и към адреса е насочен екип от РСПБЗН- Нови пазар. Той бил потушен с помощта на 16 тона вода, уточниха от полицията.

Пак заради късо съединение огнеборци от Шумен са гасили пожар в ел. табло на жилищен блок на ул.“Дедеагач“ в града.Те погасили пламъците в табло на осми етаж с помощта на прахов пожарогасител и успели да не допуснат разпространение на огъня, но таблото е унищожено. 

Небрежно боравене с открит огън подпали нерегламентирано сметище в село Пет могили в посока към село Векилски. Огнеборците от Каолиново погасили с 5 тона вода пламъците, които били в непосредствена близост до три сгради и 20 декара посиви със слънчоглед.

През почивните дни са погасени и пожари в сухи треви и отпадъци в село Пристое, в село Костена река, село Янково и село Панайот Волов.

ШУМ.БГ