Общинската конференция на БСП във Велики Преслав, която се проведе късно вчера, издигна отново кандидатурата на Александър Горчев за кандидат - кмет на червената партия на предстоящите местни избори.

"Натоварен съм отново с много отговорности, които трябва да доказвам през следващия мандат. За мен това е признание за труда ми през изминалите два мандата и се надявам да продължавам да оправдавам доверието на тези, които издигнаха кандидатурата ми, както и на съгражданите ми", сподели за ШУМ.БГ Александър Горчев.

На конференцията той е представил отчет за изминалите 4 години и е набелязал основните приоритети от Програмата му за управление.

От 101 делегати, представители на местните партийни организации на форума са присъствали 74-ма, които единодушно са подкрепили кандидатурата му с явно гласуване. На форума са били и коалиционните партньори на БСП - АБВ, БСД, ПП "Тракия", както граждани и представители на граждански организации.

Общо 4-ма кандидати за кмет са били предложени по време на събранията на низовите партийни организации, които са си направили веднага отвод и вчера на конференцията е гласувана единствената останала кандидатура на Горчев, която е издигната от 20 организации от общо 23 в общината.

Конференцията е решила още Горчев да е и водач на листата за общински съветници на партията.

"От 17-те места в листата - 7 са определени за членове на БСП, 4-ма за коалиционните ни партньори и останалите 6 места ще се заемат от гражданската квота.

ШУМ.БГ