ВМРО - Шумен започна разговори за обединяване на патриотичните формации в града за участие в местните избори през октомври 2019 г., съобщи за ШУМ.БГ областният председател на партията Деан Станчев.

"Желанието ни е да издигнем обща кандидатура за кмет на областния град и се надяваме тя да стане ясна до 15 септември", каза Станчев. Той допълни, че патриотичните формации ще издигнат и на други места в областта кандидати за кметове, както имат готовност да подкрепят и издигнати кандидати от други политически сили.

 Ръководството на патриотичната формация вече е провело среща с представители на НФСБ, на която са обсъдени платформите на двете организации за предстоящите избори, както и въпроси, свързани с проблемите на общината и с възможностите да бъдат предложени решения за някои от тях.

От партията предлагат сътрудничеството си и с други патриотични организации в името на общата кауза. Освен това от ВМРО очакват гражданите да изразяват активно своята позиция, да съобщават за конкретни проблеми в Общината, да участват в дебатите за бъдещето на Шумен и да гласуват на предстоящите избори.

ШУМ.БГ