32-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ пострада при пътен инцидент. Мъжът е от Златна нива и е карал колата с 2,22‰  промила алкохол. За случая е образувано бързо производство, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал вчера около 8,30 часа по пътя между градовете Плиска и Каспичан. За изясняване на случая на място е пристигнал екип на РУ Нови пазар. Той установил, че шофьорът на колата е излязъл извън пътното платно и се преобърнал в нива. Водачът е изпробван с техническо средство, като е отчетена 2,22‰ концентрация на алкохол в кръвта му.

Пусната била заповед за задържането му за срок до 24 часа. След отвеждането му в болница за кръвен тест, той се оплакал от болки в кръста. Оказало се, че се налага хоспитализация и мъжът бил настанен за лечение, обясниха от пресцентъра на полицията.

Още един водач е задържан до 24 часа, управлявал лек автомобил „ Сузуки“ с 1,30 . Това е станало при проверка снощи около 23:35 часа в село Сини вир от служители на РУ Каолиново. 44-годишният мъж е от селото. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е образувано бързо производство, уточниха от полицията.

През изминалото денонощие в областта са регистрирани шест пътнотранспортни произшествия, за нарушения полицейските служители са съставили 36 акта, наложени са 50 глоби с фиш, казаха още от ОДМВР в Шумен.

ШУМ.БГ