Кристен Стюарт сподели, че преди да се утвърди като звезда, й е било казвано да престане да държи за ръка приятелката си на обществени места, за да продължи да получава популярни филмови роли.

В интервю за "Харпърс Базаар" американската актриса разкрива още, че съветите към нея гласяли: "Ако просто си направиш усуга и не излизаш навън, хваната за ръка с приятелката си на обществени места, може да получиш роля във филм на "Марвел", разказва актрисата и после допълва, че не иска да работи с такива хора.

В интервюто Стюарт обяснява защо се е почувствала по-способна да откликне на интереса на медиите и филмовата й публика спрямо нейната сексуалност. "Искаш да запазиш кариерата си, успеха си и продуктивността си, но има и хора на този свят, които не са като теб и те не харесват това, че излизаш с момичета. Не харесват, че не се идентифицираш като "лесбийка", но и че не се идентифицираш като "хомосексуална". А хората обичат да знаят разни неща, така че какво си ти по дяволлите?"

"Смятам, че по някакъв начин достигаме до място, където - не знам, еволюцията е странно нещо - всички ставаме прекалено неопределени... А това наистина ли е приказно нещо?"

Стюарт имаше изключително популярна и следена от медиите връзка със своя колега от поредицата "Здрач" Робърт Патинсън, както и с режисьора на "Снежанка и ловецът" Рупърт Сандърс, но през 2015 г. тя обяви връзката си с авторката на визуални ефекти Алиша Каргайл.

Един от най-новите филми с нейно участие се казва "Сибърг" (Seberg) и е биографичен разказ за американската филмова звезда Джийн Сибърг. Той тъкмо направи премиерата си на фестивала във Венеция. В същото време новата версия на хитовия телевизионе сериал от 70-те "Ангелите на Чарли" с участието на Наоми Уас и Ела Балинска се очаква да излезе през ноември.

Дневник