Завръщане към върховете е голямата задача на Григор Димитров след класирането му на полуфинал на US Open. Българинът попадна сред четиримата най-добри в Ню Йорк за пръв път в кариерата си, като прави силен турнир след спадовете, които имаше от началото на годината. Той победи Роджър Федерер в драматичен петсетов мач.

Бившият №3 в света вярва, че вече е забравил проблемите, а физически няма проблеми с рамото, което му дава увереност.

"Загубих много оспорвани мачове, които не биваше да губя, срещу играчи, които съм побеждавал. Никога обаче не съм губил вяра и знаех, че това е част от целия процес. Понякога най-простите неща са най-трудни. Имах труден период, не го крия, но сега оставих всичко зад гърба ми. Победата ми над Роджър е просто поредният мач, така трябва да гледам на нея. Поредната крачка в правилната посока".

Според българина успехът над Федерер трябва да бъде поредната крачка, към "нареждането на нещата по местата им".

"Безспорно сега се намирам на един от върховете, по отношение на усещане и самочувствие. Усетих какво е да си дъното и не искам да се връщам повече. Последните 6-7 месеца бяха много трудни, но имах подкрепата на семейството и приятелите ми", каза още Димитров.

В петък в полуфинален сблъсък в Ню Йорк той ще се изправи срещу руснака Даниил Медведев, когото до момента е срещал два пъти, а съперниците си размениха по една победа. 23-годишният руски тенисист е играчът във форма през лятото, след като достигна до финал в трите подгряващи турнира преди US Open – Вашингтон, Монреал и Синсинати.

В последния от тях Медвдев спечели и титлата.

"Не мога да кажа какво го прави толкова специален през това лято, определено той прави нещата по правилния начин и се намира в много добра форма. Мисля, че Даниил е много уверен, играе със самочувствие и успехите му през лятото му дават такова. Със сигурност мачът няма да бъде лесен, но аз се чувствам готов", завърши Димитров.

Дневник