Община Шумен ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“, която тази година ще се проведе на 14-ти септември, съобщиха от общинския пресцентър.

Да участват в инициативата са поканени училища, пенсионерски организации, фирми и учреждения. Общинската администрация призовава гражданите да почистят околоблоковите и междублоковите пространства в районите, където живеят.

Освен това са определени местата на територията на града, които ще се почистват от желаещите да се включат в кампанията, която ще стартира в 9,00 часа на 14 септември. Това са:
1. Горско училище зад Летния информационен център на ПП „Шуменско плато“
2. Инвалидна пътека
3. Заслон „Детелина“ и чешмата в близост
4. Заслон „Теменуга“
5. Пещера „Русалка“ и чешмата в близост
6. Източен старт на парапланеристите
7. Района на чешмата по панорамния път към Паметник „Създатели на българската държава“
8. Замърсени терени край „Стария град“
9. Района около Гроба на курсистите
10. Стълбите към Паметник „Създатели на българската държава“

Пунктовете за раздаване на чували и ръкавици ще бъдат сформирани в Общински младежки дом, паркинг до Летен информационен център на ПП „Шуменско плато“ и паркинга до комплекс „Стъклото“.

Пълните чували трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци до Информационния център, Гроба на курсистите до паркинг „Стария град" или в близост до пътя. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от общинските предприятия и от фирмите, които отговарят за почистването на града.

За координатори на дейностите в рамките на кампанията са определени:
Наталия Господинова – ст. експерт „Контрол по ЗУО“ и Живка Атанасова  - гл. експерт „Екология“ тел. 054/ 857 757

ШУМ.БГ