Серена Уилямс продължи наказателната си акция на US Open и се класира за финала в турнира. 37-годишната американка затвърди превъзходството си с победа с 6:3, 6:1 срещу Елина Свитолина от Украйна за 1.11 часа игра.

Съперничка на Уилямс във финала ще бъде 19-годишната Бианка Андрееску. Канадката, която през сезона спечели титлите в Индиън Уелс и Торонто, ще спори за трофея след труден успех с 7:6 (3), 7:5 срещу Белинда Бенчич от Швейцария.

С победата си Уилямс получава нова възможност да стигне до заветната 24-а титла от Големия шлем. Засега тя дели рекорда с Маргарет Корт, като двете имат по 23 титли.

В търсене на 24-а титла Уилямс загуби последните си три финала в турнирите от Големия Шлем. Американката ще играе за втора поредна година във финала на US Open, като през 2018 г. допусна поражение от Наоми Осака в мач с много скандали.

Финалът ще бъде десети за Уилямс на US Open. Досега тя е спечелила шест и е загуби три сблъсъка в спора за титлата.

Намиращите се в страхотна форма Уилямс и Андрееску ще играят за втори път една срещу друга. Първият им двубой във финала в Торонто, който се проведе в началото на август, завърши с отказване на Уилямс още в първия сет заради травма в гърба.

 Дневник