Григор Димитров не успя да се класира на своя първи финал в турнирите от Големия шлем, след като загуби полуфиналния сблъсък с Даниил Медведев на US Open. Два дни, след като направи подвиг срещу Роджър Федерер и го победи в петсетова драма, този път българинът не успя дори да вземе сет на руснака и отстъпи - 6:7 (5), 4:6, 3:6

Срещата на централния корт "Артър Аш стейдиъм" продължи 2 часа и 40 минути.

Голям ефект върху крайния изход на мача имаше първият сет, в който Димитров беше много по-добър от съперника си, но загуби в тайбрек. В него българинът водеше с минипробив, но сгреши един минаващ удар, след който тонуса му падна.

В следващите две части нивото на Димитров вече не беше толкова високо, докато Медведев беше по-уверен.

Българинът вече с три загуби на полуфинали от Шлема - "Уимбълдън" 2014, Australian Open и сега в Ню Йорк. Съперникът му Медведев дебютира на тази фаза и показа стабилна игра. Руснакът затвърждава отличната си форма, като играе четвърти финал в последния месец и половина.


Медведев игра за титлите във Вашингтон, Монреал и Синсинати, които бяха подгряващи надпревари преди US Open. Руснакът грабна титлата в Синсинати. Той е и първият руснак от Марат Сафин през 2000 г., който се класира за финалната среща.

В нея Медведев ще чака победителят от втория полуфинал между Рафаел Надал и Матео Беретини.

"Не очаквах толкова силно представяне тук в Ню Йорк, но съм много доволен. Случващото се тук е истинска лудост, защото имах проблеми с контузии почти постоянно. Ако ми бяхте казали, че ще се справям с крампи след още първата ми среща, а след това ще победя и трикратен шампион от Шлема като Вавринка, нямаше да повярвам", обясни Медведев след срещата.

Руснакът завърши с 10 аса и осем двойни грешки, докато Димитров имаше два аса и само две двойни грешки. Българинът спечели 63% от точките на своя първи сервис и едва 47% от тези на втори. Той беше пробит пет пъти в двубоя, като на свой ред взе три пъти подаването на руснака.

Бившият №3 в ранглистата завърши с 39 уинъра и 46 непредизвикани грешки.

Дневник