Рафаел Надал срещу Даниил Медведев е финалът в мъжкия турнир на US Open, след като трикратният шампион не допусна изнеада и победи Матео Беретини със 7:6 (6), 6:4, 6:1. Надал изигра един от най-бързите си мачове, като го приключи за 2.39 часа.

Испанецът беше на изключително ниво и в продължение на целия двубой не даде нито една възможност на Беретини да пробие подаването му. В същото време 25-ият в света даде 16 точки за пробив на втория в ранглистата и беше пробит четири пъти.

Това ще бъде пети финал за Надал в Ню Йорк и втори в последните три години. Испанецът спечели титлата през 2010, 2013 и 2017 г. и ще опита да спечели своя 19-и трофей от Големия шлем, с което да се доближи на само един от Роджър Федерер.

В първия сет Надал получаваше шанс да пробие Беретини при всеки сервис гейм, но италианецът намираше сервиса си в най-подходящия момент, като се измъкна общо шест пъти. Той успя да вкара сета в тайрек, в който поведе с 4:0 и дори имаше сетбол, водейки с 6:5. Все пак опитът на Надал си каза думата и той надделя.

Испанецът затвърди тенденцията в 22 полуфинала в Шлема, в които е взимал първия сет никога да не губи двубоя. Във втората и третата част нещата минаха много по-гладко за испанеца.

"Имах късмет в тайбрека, в който сам си създадох проблеми. Не бях на нивото от началото на сета. Все пак съм доволен как играх и, че отново съм на финал. Няма да ми бъде никак лесно", каза Надал след двубоя.

Във финала Надал ще срещне Даниил Медведев, който отстрани Григор Димитров. Срещата ще бъде повторение на финала от мастърса в Монреал преди месец, когато испанецът победи с 6:3, 6:0.

Това е и единственият мач дотук между двамата.

Дневник