С пъстро дефиле и две премиери за големи и малки ДКТ "Васил Друмев" ще открие 164-ия си сезон, съобщиха от театъра.

Дефилето ще започне в 18.30 ч.от площад "Кристал" на 16 септември, след което по традиция ще се запали театралния огън и издигне хоругвата на театъра.  В 19:00 ч. започва пък премиерата на спектакъла "Кафето Ви, г-н министър" от Хореа Гарбеа.

В навечерието на учебната година актьори на театъра ще зарадват малките си приятели с най-новото си детско заглавие "Жълтата червена шапчица" по Джани Родари. Първата театрална среща с най-младата публика ще бъде на 15 септември от 11:00 ч. в зала "Патиланчо".

След откриването на театралния сезон започва и първото турне на театъра зад граница. Спектакълът "Кафето Ви, г-н министър" ще има своята премиера в Румъния и ще се играе на един от най-старите театрални фестивали "Дни и нощи на театъра в Браила", който ще се проведе от 13 до 22 септември. Румънската публика ще гледа постановката на 19 септември от 18:00 ч. на сцената на театър "Мария Филоти" в Браила.

На 20 септември пък екипът на авторския спектакъл на Съби Събев „Задявки, надигравки” ще отпътува за град Владимир, Русия по покана на Московския държавен областен куклен театър, където ще се включи в III-ия Международен фестивал „Златното ключе”, който се провежда от 19 до 27 септември.  

ШУМ.БГ.