Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди смята, че е близо до изграждането на балансиран състав. Думите му дойдоха преди заминаването за европейското първенство.

"Имаше положителни и отрицателни неща в последните два мача. За мен е важно, че сме там, където очаквах да сме, а именно близо до постигането на основната ми цел да изградим балансиран отбор", каза Пранди.

Според него е трудно даден отбор да е напълно готов за турнира. "Искам да започнем силно и това да ни помогне да постигнем максимума във важните мачове. Много съм доволен и много спокоен от подготовката."

"Моята първа цел да спечелим първия мач, втората цел е да победим във втората среща и т.н.", продължи той.

Тодор Скримов е възстановен и е готов за игра след травмата, която получи в решителния мач срещу Бразилия в квалификацията за олимпийските игри. Пранди е уверен, че волейболистите са преодолели поражението срещу "селесао" и пропуснатата възможност за класиране за Токио 2020.

Европейското ще се проведе във Франция, Словения, Белгия и Холандия от 12-29 септември. Българският отбор е в група А в Монпелие заедно с домакина Франция, Италия, Гърция, Румъния и Португалия.

"Италия си е волейболна страна, която няма нужда от представяне. Франция израсна много в последните години, винаги участва във финалните четворки през последните години. Срещу Румъния, Гърция и Португалия не съм играл доста отдавна, но нека гледаме от нашата страна на мрежата. Безсмислени мачове няма. При по-добро класиране в групата, след това ще има и по-лек съперник. Всеки се стреми да побеждава. Физически е тежко в този формат на шампионата", каза диагоналът Цветан Соколов.

Дневник