Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков даде знак, че ще използва Христо Иванов в мача с Ирландия. 37-годишният вратар на "Етър" ще дебютира за България в приятелската среща във вторник.

"Ще имаме доста смени и доста играчи, които не играха срещу Англия, ще започнат. Искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдеще", каза Балъков.

Успоредно с това селекционерът заговори, че в оставащите мачове от квалификациите ще обиграва отбора. Целта за класиране за Евро 2020 остава, но вниманието вече е насочено към възможностите през Лигата на нациите. "Квалификациите до края на годината искаме да използваме по най-добрия начин, за да сглобим възможно най-добър кадър, ако ни се отвори възможност през Лигата на нациите", посочи той.

Балъков отново насочи вниманието към изграждането на единна система за развитие на деско-юношеския футбол. "Нещо куца в цялата ни клубна система. Може би не е мястото да го казвам сега, но ние гласим да се вкара единна концепция, която да се интегрира в 90% от клубовете в развитието на юношеския футбол. В момента всеки работи за себе си и няма общ план. Това искаме да променим още през следващата година. Очакваме да има резултат от тази стратегия до шест-седем години".

 Дневник