Националният отбор по футбол започва от Дъблин опита да намери подходящия състав и ритъм с надеждата да получи възможност за класиране за Евро 2020. Три дни след загубата с 0:4 от Англия воденият от Красимир Балъков състав гостува на Ирландия в приятелска среща.

Двубоят е тази вечер от 21.45 ч.

Селекционерът обяви, че ще направи промени спрямо "Уембли". Целта му е да види възможно най-много играчи, за да може впоследствие да прецени кои биха били най-подходящи за евентуалния опит за атака на европейското през Лигата на нациите.

"Ще имаме доста смени и доста играчи, които не играха срещу Англия, ще започнат. Искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдеще", каза Балъков.

"Квалификациите до края на годината искаме да използваме по най-добрия начин, за да сглобим възможно най-добър кадър, ако ни се отвори възможност през Лигата на нациите", посочи той и допълни, че гледа "сериозно" на контролите.

Успоредно с това ще се изиграят два мача от групата в квалификациите. Водачът Англия приема вдъхновения отбор на Косово, а Чехия гостува на Черна гора.

България е в дъното с две точки от пет срещи.

Дневник