Розалин Пенчев отпадна от състава на България за европейското първенство по волейбол. Посрещачът е получил контузия в последния момент и няма да пътува с отбора, съобщиха от федерацията.

Мястото на Пенчев ще заеме състезателят на "Нефтохимик" Георги Петров. Тодор Скримов е възстановен и е готов за игра след травмата, която получи в решителния мач срещу Бразилия в квалификацията за Токио 2020.

Европейското започва в четвъртък и ще се проведе във Франция, Словения, Белгия и Холандия. Българският отбор е в група А в Монпелие заедно с домакина Франция, Италия, Гърция, Румъния и Португалия.

Преди заминаването на отбора селекционерът Силвано Пранди заяви, че е близо до изграждането на балансиран състав. Той е уверен, че волейболистите са преодолели поражението срещу Бразилия и пропуснатата възможност за класиране за олимпийските игри.

"Имаше положителни и отрицателни неща в последните два мача. За мен е важно, че сме там, където очаквах да сме, а именно близо до постигането на основната ми цел да изградим балансиран отбор", каза Пранди.

Дневник