Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо получава по-голяма заплата, отколкото взимат футболистите в четири от отборите в Серия А. Това показват данните за възнагражденията в италианското първенство, публикувани от "Гадзета дело спорт".

Средствата за заплати в Серия А достигат рекордните 1.360 млрд. евро. Ако се добавят и парите за треньорите, сумата става около 1.5 милиарда.

Роналдо очаквано е най-скъпо платеният футболист, като получава 31 млн. евро годишно. За сравнение, целият бюджет за заплати на играчите на последния в класацията "Верона" е 25 млн. евро. В "Бреша" сумата е 28 млн. евро, а в "Удинезе" и "Спал" е по 30 млн. евро.

Властелинът в последните години "Ювентус" е отговорен за около 20% от общата стойност на заплатите, като дава 294 млн. евро на играчите си. Общо осем от най-добре платените футболисти в Серия А играят за шампиона.

Освен "бианконерите" има още четири клуба, отделящи над 100 млн. евро за заплати - "Интер (139 млн. евро), "Рома" (125 млн. евро), "Милан" (115 млн. евро) и "Наполи" (103 млн. евро).

Дневник