Българският национален отбор по футбол допусна четвърта поредна загуба. Тимът на Красимир Балъков записа поражение с 1:3 при гостуването си на Ирландия в приятелска среща.

Слаб дебют направи 37-годишният вратар Христо Иванов. Той сбърка при първите две попадения на съперника.

За българите се разписа Ивелин Петров от дузпа в средата на втората част, като голът изравни резултата. В края националите проспаха две ситуации, от което се възползваха Кевин Лонг и Джеймс Колинс.

Балъков изпълни думата си да направи много промени и да пусне в игра футболистите, които не са били в състава при загубата с 0:4 срещу Англия. Капитанът за този мач Антон Недялков и Кристиян Малинов бяха единствените на терена в Дъблин от тези, които излязоха и на "Уембли" преди три дни.

В състава на България имаше двама дебютанти - 37-годишният Иванов и десният бранител Георги Пашов.

Ирландците, които също бяха с резервите си, бяха по-дейни в началото. Първото полувреме премина без много вълнуващи моменти и добри положения. В атака българският отбор имаше възможности пред Божидар Краев и Даниел Младенов, но съперникът не беше затруднен.

На почивката в игра се появи Ивелин Попов на мястото на Георги Миланов. Това раздвижи играта на националите, които погледнаха по-смело в атака.

Груба грешка на Иванов обаче доведе до гол на Ирландия. Вратарят на България не се намеси добре при далечен удар на Ронан Къртис. Избитата топка попадна в Скот Хогън и той подаде към Алан Браун, който отблизо откри резултата.

Националите се върнаха бързо в мача, когато в 67-ата минута получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Божидар Краев. Попов застана зад топката и вкара с добре насочен удар.

Мачът се оживи с повече положения през втората част. В 83-ата минута Иванов не разчете добре излизането си при изпълнение на корнер и Лонг с глава се разписа. Три минути по-късно защитата проспа атака на ирландците, когато Колинс вкара трети гол за отбора си.

Дневник