Оставящият отлични впечатления отбор на Косово предизвика Англия, но загуби с 3:5 в зрелищен мач. На "Сейнт Мери" в Саутхемптън гостите поведоха още в 35-ата секунда, но допуснаха обрат.

Англичаните продължиха увереното си представяне в квалификациите за Евро 2020 и вече имат четири победи от четири мача при голова разлика 19:4. Те са на върха в група А, а втори излязоха чехите след 3:0 в Черна гора.

Българският отбор, който загуби с 1:3 от Ирландия в приятелска среща, е последен с две точки от пет мача.

Още в първата минута Косово се възползва от груба грешка в защитата на англичаните и Валон Бериша даде преднина на отбора си. Домакините отговориха ударно и до почивката вече водеха с 5:1.

В осмата Рахим Стърлинг изравни с глава след ъглов удар. В 19-ата той напредна и подаде към Хари Кейн, който направи обрат. Последва автогол на Мергим Войвода, а до почивката 19-годишният Джейдън Санчо вкара още два гола за Англия.

Въпреки резултата Косово се вдигна и в началото на второто полувреме намали изоставането си. Най-напред Бериша получи втора асистенция от Ведат Мурики и отбеляза за 2:5, а след това самият Мурики вкара от дузпа.

По-късно и Англия получи дузпа, но Кейн изпусна.

Дневник