Проява на "българския манталитет" е допринесла за четвъртата поредна загуба на националния отбор под ръководството на Красимир Балъков според селекционера. Футболистите отстъпиха с 1:3 срещу Ирландия в приятелска среща в Дъблин.

"Жалко...80 минути пак всичко беше наред. Видях голяма разлика, особено след първото полувреме между нас и ирландците. Това бяха смените. Отново българският манталитет си изигра основната роля. Когато сменяш футболисти, го правиш, за да вдигнеш нивото на отбора, да вкараш динамика, енергия. При нас не се получи, а при тях стана. В последните десет минути направихме такива грешки, които смятам, че този път са на базата на манталитета ни", каза Балъков, цитиран от БНР.

Той останал разочарован от смените. "Не влязоха както трябва, включително и Ивелин Попов. Не мислех, че може да се случи. Те трябва да си поемат критиката и да коригират тези неща. Това е професионализъм, психология и подготовка. В тънките неща се случват нещата."

Според него до 80-ата минута отборът е играл спокойно, организирано, имал е възможности и е вкарал гол.

"Трябва да коригираме нещата. Получаваме голове от грешки. Трябва да намалим тези индивидуални грешки, но ни трябва един позитивен резултат, за да се вдигне самочувствието на футболистите. Те виждат, че играят добре, усещат, че има прогрес, но няма резултати", добави Балъков.

Дневник