Осемкратният шампион на България "Лудогорец" обяви привличането на шести нов футболист. Това е защитникът Талеб Тауата, който е национал на Израел. Той играе на поста ляв краен бранител.

Тауата е на 27 години и за последно игра за елитния германски "Айнтрахт" (Франкфурт). За националния отбор на Израел защитникът има 16 мача и един гол.

Договорът му с клуба изтече и той подписва с "Лудогорец" като свободен агент. Тауата е пристигнал в София в началото на седмицата, където е преминал медицински прегледи и е подписал своя договор. "Тауата е следен от скаутското звено на "Лудогорец" от края на 2018 г. и финално е одобрен от треньорското ръководство", съобщиха шампионите.

От клуба не уточняват дължината на договора, който е подписан с Тауата. Той ще бъде конкурент на Антон Недялков за лявата зона на защитата, след като до момента "Лудогорец" нямаше друг играч на поста.


Новото попълнение на шампионите ще може да играе само в мачовете от Първа лига и в Купата на България. Срокът за картотекиране на играчите за Лига Европа вече изтече и той няма да може да участва в мачовете от груповата фаза.

Тауата е шестият нов в "Лудогорец". От лятото насам тимът привлече сънародника му Дан Битон, конгоанците Мавис Чибота и Джордан Икоко, сенегалеца Стефан Баджи и халфа от Гвинея-Бисау Жоржиньо.

Дневник