"Барселона" ще надхвърли за пръв път в своята история 1 милиард евро по отношение на приходите си. Това каза президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу в интервю пред Barca TV. Прогнозата на клуба е приходите през сезон 2019-20 да достигнат 1.06 милиарда евро.

Увеличението на приходите се дължи на някои спонсорски договори, които подписа "Барселона" в последните месеци, включително и със спортното подразделение на автомобилния производител "Сеат" - Cupra. Също така каталунците ще се възползват от подобрените условия за разпределение на средствата от телевизионните права.

През миналата година ръководството на "Барселона" обяви, че целта е до 2021 г. да достигне приходи от 1 млрд. евро. За сезон 2018-19 каталунците регистрираха приходи от 990 млн. евро.

"Искам да отправя послание към всички наши фенове. Имаме достатъчно финанси и клубът е в добро състояние. Показателно е, че финансови структури ни търсят, за да помагат за реализирането на наши проекти", каза Бартомеу.

Той добави, че разходите по модернизацията на стадион "Камп ноу" ще нараснат от 600 на 685 млн. евро. Проектът Espai Barca предвижда "Камп ноу" да увеличи капацитета си до 105 хиляди места до 2024 г.

Дневник