Министерският съвет предостави две сгради на Висшия съдебен съвет (ВСС), които да бъдат използвани от Върховния административен съд (ВАС) и от Административен съд София-област.

Едната е шестетажна, намира се на площад "Света Неделя" №5 и ще се ползва от ВАС. Административният съд София-област пък ще бъде настанен в 5-етажна сграда и сутерен, която разполага с вътрешен двор и се намира на бул. "Александър Стамболийски" №39.

И двете сгради до момента са се използвали от Министерството на здравеопазването, но вече са с отпаднала необходимост за ведомството, информират от правителствената пресслужба.

"Решението за новото управление на имотите ще влезе в сила след придобиване от държавата и предоставяне за управление на Министерството на здравеопазването на нова административна сграда, част от комплекс административни сгради, на бул. "Цариградско шосе" в столицата. Предвижда се новото здание да бъде изградено в срок от 21 месеца от страна на "Държавна консолидационна компания" ЕАД", се казва в решението на кабинета.

ВСС поиска да бъдат предоставени сградите по идея на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Предложението е ВАС да се разшири и чрез топла връзка да се стига от сегашната сграда на съда до съседната – централна за здравното ведомство в момента.

Дневник