За 100 вакантни длъжности, от които 80 във Варна и 20 в Бургас е обявен конкурс за матроси за нуждите на Военноморските сили. За гарнизон Варна се търсят младши водолази, разузнавачи, картечари, пожарникари, младши стрелец-зенитчик, електромеханици, шофьори, охранители и др., а за Бургас желаещите могат да  кандидатстват за длъжностите младши електротехник на ракетен катер, трюмен машинист, шофьор, електромонтьор и др., съобщиха от Военно окръжие – Шумен 

Конкурсът включва изпит за определяне на физическата годност - упражнения по бягане, коремни преси и лицеви опори, тест за проверка на общата култура и събеседване с кандидатите. Особеното в изпита за определяне на физическата годност за длъжностите, които се изпълняват на плавателни средства е, че са включени и упражнения по плуване – свободен стил на 100 и 1000 метра и плуване под вода.

Конкурсът ще се проведе в периода от 05 до 12 ноември. Във Военно окръжие – Шумен се приемат документи за матроси до 18 октомври

За постъпване на военна служба могат да кандидатстват български граждани на възраст от 18 до 28 години, както и тези, които са били на военна служба /кадрова/, освободени преди по-малко от 10 години и ненавършили 41 години към датата на приемането на военна служба.

Допълнителна информация за всички изисквания и условията за кандидатстване можете да получите във Военно окръжие – Шумен на адрес: пл. „Освобождение” № 8 или телефон 0887 755 866, както и на национален тел. 0700  20 407.

ШУМ.БГ