В навечерието на новата учебна година в Шумен ще се проведе масовият крос „Шумен бяга 2019 г.“ Тазгодишното издание на събитието е в петък, 13-ти септември от 18.00 часа, съобщиха от общинския пресцентър.

Трасето е с дължина около 2 км., а стартът ще бъде даден от паметника до сградата на Община Шумен. Маршрутът продължава по пътното платно на бул. „Славянски“ до Руски паметник. Оттам участниците се връщат към началната позиция през пешеходната зона на централната част на града, a финалът е отново до паметника в градинката до oбщинската администрация.

Във връзка с провеждането на „Шумен бяга“ на 13 септември от 16.00 до 20.00 часа се спира временно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски” от ул. „Адам Мицкевич“ и ул. „Карел Шкорпил“ до пл. „България“. Ще бъдат затворени и подходите към булеварда откъм следните улици:             – двете пресечки на жк „Херсон“;
– ул. „Панайот Волов“ от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“;
– ул. „Адам Мицкевич“ от кръстовището с ул. „Съединение“;

Кросът няма състезателен характер и се организира от веригата хранителни магазини „БулМаг“ с подкрепата на Община Шумен.

ШУМ.БГ