Общинският съветник Добромир Драев и председател на групата съветници “За Шумен” обяви днес на пресконференция своята кандидатура за кмет на Община Шумен.

Преди седмица той инициира подписка, като поиска подкрепа от шуменци. Днес той обяви, че в онлайн и хартиен вариант е подкрепен от 1424 души и очаква още 160 подписа.

“Аз обявявам своята кандидатура за бъдещ кмет на община Шумен. Не се притеснявам от това. Считам, че мога да започна това състезание. Трудно ще бъде, но аз съм доказал 4 години като общински съветник, че мога да се изправя сам или с екип срещу всичко, което не е в полза на обществото и на град Шумен”, каза Драев, като подчерта, че е надпартиен и не е бил член на нито една партия.

Според него инструментите и правомощията, които му дава общинският съвет не са достатъчни, за да може да продължи напред. “Затова, макар че не ми е присъщо, не ми е самоцел, не ми е най-голямата мечта да седна на кметския стол, но заради хората, които са ме подкрепили и ако гласуват за мен, аз ще изпълня това, което съм заложил в 5-те приоритета на програмата ми”, уточни той.

Към момента Драев получава официално подкрепата и на Политическа партия “Движение България на гражданите” /ДБГ/. На пресконференцията стана ясно, че ще бъде подкрепен от още 4 малки партии обединени в коалиция, но кои са те, ще стане ясно след подписване на споразумения с тях.

Драев представи накратко приоритетите си от Програмата “Да върнем града на хората”. Той обеща да работи за електронно управление, за Шумен-зелен град, създаване на условия за младите да бъдат част от работещата система, за добри условия за развитие на семейния бизнес, малките и средни предприятия и не на последно място за чиста вода на Шумен.

Драев ще бъде и водач на листата общински съветници, която ще с 41 кандидати, според думите му “силни хора, които ще работят за обществото и ще гласуват със собствените си решения”. Той добави още, че е готов с 90% от кметския екип и сподели, че в структурата на общината ще направи промяна.

ШУМ.БГ