Шуменската компания ТЕСИ ООД откри днес нов логистичен терминал на стойност 7 млн. лв. Той е сплощ от 4 500 кв. м., има капацитет 8 000 палетни места и може да обслужва едновременно 10 камиона.

В присъствието на служители и партньори на ТЕСИ лентата на новия обект прерязаха собственикът на компанията Жечко Кюркчиев, кметът на община Шумен Любомир Христов, директорът на отдел "Стратегически и инвестиционни проекти" в ТЕСИ Десислав Димитров и директорът на фирмата строител „Кордеел България“ Иво Трингов.

„Не мога в такъв момент да не си дам сметка за пътя, по който ТЕСИ върви - пътят, който изминахме и пътят, който предстои да изминем. Всъщност, колкото и усилия да положа, трудно бих могъл да предположа колко проекта сме осъществили до момента, за да може ТЕСИ днес да е най-младата компания в нашия бранш, но вече с име и утвърден пазарен лидер – третият по големина в Европа играч на пазара за уреди за отопление и топла вода. Това са 25 години път. Това са много проекти – малки и много големи“, каза Жечко Кюркчиев.

Той изтъкна, че най-големият принос за този успех има екипът на компанията.  „Този екип е отбор от специалисти и професионалисти, който доведе ТЕСИ до това място днес и този екип ще продължи да чертае бъдещето на тази компания. Искам да ви благодаря и да аплодираме хората на ТЕСИ, които направиха възможно фирмата да е това, което е днес“, каза Кюрчиев.

Той допълни, че към момента 85% от продукцията се изнася за външни пазари, за страни на четири континента – Европа, Азия, Африка и Южна Америка и благодари на партньорите на компанията и на ръководството на община Шумен.
Благодарност от своя страна поднесе и кметът Любомир Христов. „Не може човек да не се радва, когато бизнесът се развива и в града се правят нови инвестиции, откриват се нови работни места. Едва ли има град, който не би желал да има предприемачи като Жечко и Краси. Благодарение на тях се говори в четири континента. Поклон и респект към всичко, което правите. Благодаря ви“, каза Христов.

След церемонията, гостите на събитието имаха възможност да видят още специалния Робо център на компанията, създаден с цел да засили процеса на роботизация и автоматизация на производството на ТЕСИ.

„Тъй като пазарът в България на този тип оборудване е изостанал спрямо нашето ниво на техника, се принудихме сами да развиваме тези проекти, като сме в комуникация с водещите световни производители на роботи. Заедно с тях провеждаме обучения на нашите специалисти в редица европейски страни“, каза Десислав Димитров. Към момента в производството на ТЕСИ са въведени 20 подобни робота. 

ШУМ.БГ