Възможно ли е тенис среща да се изиграе пред близо 80 хиляди души? Такъв е грандиозният план на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес. Човекът, който стои зад Галактикос и големите успехи на кралския клуб през 21 век, иска да осъществи "класико" в тениса между Рафаел Надал и Роджър Федерер на "Сантяго Бернабеу".

Двамата тенисисти с най-много титли от Големия шлем, които имат съответно 20 и 19 титли от четирите най-значими турнира, са сред най-дългогодишните съперници в спорта. По време на годишната среща на акционерите на "Реал" Перес загатна за желанието си да осъществи такъв двубой.

"Опитвали сме много пъти да подобрим рекорда за най-посетен тенис мач в историята. Това може да ни вкара в Книгата на рекордите Гинес, но няколко пъти не успявахме заради контузии или промяна в календара на играчите", каза Перес.

В момента най-посетеният мач в историята на тениса е финалът за купа "Дейвис" през 2014 г. между Франция и Швейцария. Тогава 27 432 души наблюдаваха двубоя на стадион "Пиер Мароа" в Лил.

Капацитетът на "Сантяго Бернабеу" е 80 хиляди души. Това е няколко пъти повече от този на най-голямата тенис арена в света - "Артър Аш стейдиъм" в Ню Йорк, където се играят финалите на US Open.

Дневник