Британската певица Адел е подала молба за развод със съпруга си Саймън Конецки, показват правни документи, подадени в съда в Лос Анджелис, пише Би Би Си.

Техен представител обяви, че двойката е взела "решение да отглежда сина си заедно и с любов".

Адел роди син на име Анджело през 2012 г., а четири години по-късно и след общо пет години заедно тя сключи брак с инвестиционния банкер, превърнал се в директор на благотворителна фондация.

Двойката се ожени на тайна церемония през 2016 г., а Адел за първи път публично обяви сватбата по време на речта си при награждаването на церемонията "Грами" през 2017 г., когато тя благодари на съпруга си.

В официално изявление по повод развода се казва още, че двойката, която обяви раздялата си през април, моли да бъде уважавано правото им на лично пространство, както и че няма да коментира повече.

Най-продаваната певица, родена в Лондон, е известна с изключително успешните си албуми "19", "21" и "25", покорили множество класации. Неотдавна се появиха предположения, че 31-годишната Адел работи над нова музика, след като бе заснета да влиза в звукозаписно студио в Ню Йорк Сити през март.

45-годишният Конецки напуска работата си в "Леман брадърс" през 2005 г. и основава компанията за вода Life Water. Фирмата и нейният партньор Drop 4 Drop, които се занимават с благотворителна дейност, твърдят, че "финансират проекти за чиста вода по цялото земно кълбо". В интервю за "Мениджмънт тудей" през 2012 г. Конецки казва: "Първоначално бях инвестиционен банкер в "Леман брадърс" и се справях добре и печелех много пари, но ми писна от този алчен и корумпиран свят."

Дневник