ЦСКА-София" обяви, че завършва разговорите с Министерството на младежта и спорта и "Сердика спортни имоти" ЕАД за създаване на съвместно дружество.

От футболния клуб обясняват, че в капитала му държавата ще участва с апортна непарична вноска, представляваща правото на собственост върху стадион "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево". Ангажиментът на червените ще е да внесат и осигурят финансовите средства и инвестиции, "необходими за цялостното завършване на съоръжението в модерен и функционален вид, отговарящ на най-високите критерии на УЕФА".

Информацията идва часове след като главният архитект на София Здравко Здравков издаде виза за инвестиционно проектиране на клуба за ремонт и модернизация на "Българска армия".

Успоредно с това червените посочиха, че дружеството "Ред Енимълс" ЕООД е платило изцяло и в определения от закона срок всички такси за издаването на съдебен акт, с който следва да му бъдат прехвърлени в собственост всички активи на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА АД".

"С оглед на коректното изпълнение на всички задължения от страна на купувача на емблемата на ЦСКА, очакваме дружеството да придобие абсолютно всички активи, предложени му и закупени честно и почтено в тръжната процедура, включително и спорния недвижим имот в района на град Бяла", казват от клуба.

В момента "Българска армия" е собственост на "Сердика спортни имоти" ЕАД под шапката на спортното министерство, а "ЦСКА-София" има договор за наем за 10 години (с надежда да бъде удължен) срещу 62 хиляди лева без ДДС на месец и задължителна инвестиционна програма от 1.1 милиона лева (без ДДС).

От трибуната в парламента Кралев заяви, че настоящите условия не са в услуга на това кубът да влага средства в модернизацията на съоръженията.

"След публично декларираното обещание за по-скорошно уреждане на юридическата рамка на правоотношенията между ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта вече считаме, че са налице всички предпоставки, позволяващи ни да изградим новия си дом", заявиха червените в сайта си.

Дневник