Общинският лидер на ВМРО и преподавател по история в Шуменския университет и доц. д-р Стефан Минков ще бъде кандидатът на партията за кмет на Шумен. Днес той бе представен на пресконференция от евродепутата и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки и председателя на областния комитет на ВМРО Деан Станчев.

"Имам усещането за сериозен резултат, кандидатът ни е образован човек, доказал се в своето жизнено поприще, един от малкото в национален мащаб с подобна биография. Ние твърдо вярваме, че в политиката решенията трябва да се взимат от умни и образовани хора, а не от първични илитерати, които са попаднали случайно. С него и с листата от съветници очакваме сериозен резултат. Резултат, който ще даде възможност после в управлението на общината да поставяме и решаваме важните въпроси", каза Ангел Джамбазки.  

Доц. Стефан Минков представи управленска програма, съдържаща 7 основни приоритета: "Шумен - уютен европейски град", включващ облагородяването на градската среда и реда и спокойствието на гражданите, "Оттук започва България", който е насочен към културно-историческото наследство и туризма, "Младите хора и децата", "Развитие на семейния бизнес", "Властта е на гражданите", "Селата в общината" - собствен бюджет за всяко село, и "ВМРО срещу корупцията и бюрокрацията" - електронно управление и повече контрол върху обществените поръчки. Всички тези приоритети изхождат от принципите за сигурност и спокойствие, за патриотичното възпитание и, че народът е суверен на властта.

"Предлагаме ежемесечни приемни в пенсионерските клубове в кварталите, където гражданите ще могат да представят проблеми, както и възможности за решаването им. Освен това ще се създаде имейл, на който ще могат да постъпват сигнали. Ако бъда избран за кмет периодично, в рамките на специална среща с гражданите, ще отчитам свършеното по конкретните техни сигнали. Смятам да възстановим връзката между гражданите и управлението, а да предлагат решения и да участват в решаването им", каза доц. Минков.
Той пое обещание, ако стане кмет, 365 дни след началото на мандата си да организира обществено допитване, и ако не получи одобрение за свършеното до момента, да подаде оставка.

В Шумен водач на листата за Общинския съвет ще бъде Деан Станчев. Той обясни, че имената в нея ще бъдат представени по-късно, но всички са хора, доказали се в своето професионално поприще.

ВМРО ще има кандидат за общински кмет във Велики Преслав - Емил Енчев, а в Каспичан и Нови пазар ще се яви на местните избори само с листи общински съветници.

Доц. д-р Стефан Минков е на 50 г. Роден е в гр. Лясковец, завършил е Езиковата гимназия във Велико Търново и история във Великотърновлкия университет. От 1996 г. работи в ШУ "Епископ Константин Преславски". Има издадени 2 книги, а трета е под печат, както и около 50 научни статии и студии и публикации в страната и чужбина. Член на ВМРО от 1992 г. 

ШУМ.БГ