Тайсън Фюри остава непобеден на професионалния боксов ринг, след като постигна 29-а победа в кариерата си. Британският боксьор и бивш световен шампион се справи с шведа Ото Валин в оспорван мач в САЩ, който завърши с решение по точки след 12 рунда.

Битката между двамата беше много оспорвана, като още в третия рунд Валин отвори голяма аркада над дясното око на Фюри. Британският боксьор успя да издържи, а екипът му имаше големи проблеми със стичащата се кръв.

Бившият шампион доминираше в битката от дистанция и нанасяше повече удари, което му донесе успех по точки. Съдиите край ринга отсъдиха 116-112, 117-111 и 1118-110 в полза на Циганския крал.

"Първо трябва да благодаря на Бог, че успя да сме спаси днес, той ми даде сила. Поздравления за Ото, той справи по невероятен начин, мисля че е супер боец, нанесе ми много удари. Той е викинг и боец", каза развълнувания Фюри след края на срещата.

Британецът уточни, че не е виждал почти нищо в края на мача.

"Дионтей Уайлдър, искам те в следващия си мач. Този мач ме научи, че мога да понасям много тежки удари, всеки мач ти дава нещо ново, нещо различно. Знам, че съм готов за Бронзовия бомбардировач", добави Фюри.

Бившият световен шампион вече се би преди година с Уайлдър. Мачът между двамата завърши наравно след съдийско решение, въпреки че шампионът на WBC прати Фюри два пъти в нокдаун.

Това беше 30-и мач за Фюри на професионалния ринг. Валин записа първа загуба в своя 22-и мач. Той има 20 победи, след като последният му бой преди Фюри завърши без решение.

Първите два рунда бяха с леко предимство за Фюри, но в третия Валин скъси дистанцията и нанесе много тежък удар на британеца. Освен, че Фюри беше разклатен над дясното му око веднага се отвори голяма аркада, която започна да кърви.

Това накара Валин да бъде още по-агресивен, а няколко пъти Фюри се оплака, че е бил ударен с глава от съперника си.

Шестият рунд беше най-критичен за бившия световен шампион. Валин отново успя да го разклати, а освен това лекарят трябваше да прегледа раната на Фюри, за да прецени дали срещата може да продължи. Британецът убеди лекаря, че няма проблем да се бие.

След седмият рунд предимството се върна на страната на Фюри. Първо той нанесе две точни попадения на Валин, а в следващия рунд шведът започна да изпитва умора и ударите му не бяха със същата сила.


Опитът на Фюри му помогна, като той успя да направи достатъчно, за да държи шведа на дистанция, но и да пласира няколко удара. В Последния рунд и двамата вече нямаха останали сили, за да атакуват съперника си.

Дневник