Председателката на Народното събрание е със счупена ключица след катастрофа на пътя Шумен - Силистра край Хитрино, научи ШУМ.БГ. По непотвърдена информация Караянчева е откарана с хеликоптер в София.

На мястото на инцидента до разклона за Хитрино са екипи на Пътна полиция. Очаква се изявление да направи окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Кортежът на Караянчева е пътувал от Силистра в посока Шумен. Караянчева е пътувала в служебен автомобил на Народното събрание Мерцедес, когато била ударена от Ауди с шуменска регистрация.

По информация на ШУМ.БГ в болница са откарани още двама души.

От пресцентъра на полицията съобщиха по-късно, че зад волана на Аудито е била жена на 31 години. Инцидентът станал, след като при ляв завой на опесъчен участък, шофьорката загубила контрол над управлението и навлязла в насрещната лента.

В Аудито са били трима души - жената, която шофирала, съпругът й на 33 г. и 10-годишното им дете.

"В автомобила на НСО са пътували 4 души, между които и председателят на Парламента г-жа Цвета Караянчева", каза пред журналисти директорът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим. 

Той обясни, че детето е освободено от болницата без травми, а другите двама са без физически наранявания. Пострадала е само Караянчева. Тя също първоначално е била откарана в болницата, след което е траспортирана с хеликоптер.  

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева не пожела да разясни, как точно е станал инцидентът. "Предстои да бъде изяснен този въпрос. Знаете, че пътнотранспортните произшествия са сложни произшествия и в повечето случаи водещо значение имат експертните мнения, които се дават по назначени експертизи", каза Георгиева.

Информация за състоянието си даде във Фейсбук самата Караянчева. "Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре", написа тя.

Първоначалната информация, че Цвета Караянчева е откарана веднага в София с хеликоптер не се потвърди. Хеликоптер пристигна на летището в Шумен малко след 15,00 часа и отлетя оттам в 15,42 часа.

ШУМ.БГ