"Левски" записа четвърта победа от началото на сезона и се доближи само на точка зад лидера в шампионата "Лудогорец". Сините надиграха на своя "Георги Аспарухов" "Черно море", налагайки се с 3:0. Всички попадения за тима на Петър Хубчев паднаха през първата част. Станислав Иванов откри в 21-ата минута, след това Паулиньо удвои в 31-ата, а четири по-късно беше точен и Нейджъл Роберта.

"Левски" има 20 точки, като е само на една зад лидера "Лудогорец". Сините се върнаха на победния път след равенството с ЦСКА в последния кръг.

Още в деветата минута гол на "Черно море" беше отменен от главния рефер заради нарушение в нападение. Съдията Радослав Гидженов видя нередно действие на играч на варненци при центриране от корнер.

След отмененото попадение "Левски" наложи надмощие и имаше предимство, което сините материализираха. В 21-ата минута след грешка в защитата на "Черно море" домакините откриха.

Новите играчи в тима на Илиан Илиев Актату и вратарят Митрович не се разбраха, като бранителят пресече топката вместо вратаря, след което се опита да я избие, но Станислав Иванов беше там, за да я вкара в мрежата - 1:0.

Само десет минути по-късно авансът на "Левски" беше два гола. След нова грешка на "Черно море" в защита Паулиньо се разписа с глава. Бразилецът засече центриране на Иван Горанов, след като беше оставен непокрит от отбраната в зелено.

В 35-ата минута "Левски" поведе с 3:0 след гол на Найджъл Роберта. Нападателят вкара от малък ъгъл и неубедителна изява на стражът на варненци.

Преди третото попадение за "Левски" беше отменен втори гол на варненци. Той беше дело на Актату, но реферът отново видя нарушение в атака.

След почивката на терена не се случи нищо интересно, освен отменен гол на Хали Тиам.

Дневник