Пет досъдебни производства за кражби, станали през последните дни образува полицията, съобщиха от ОД МВР-Шумен.

Двете производства са за кражба на орехи от землището на село Стан и на село Стоян Михайловски. Те са образувани в РУ - Нови пазар, след като неизвестни задигнали от местни жители 28 кг орехи, от които 13 кг на 61-годишен и 15 кг на 37 - годишен собственик.

Друг неизвестен извършил кражба на дамско портмоне със сумата от 350 лева от паркиран лек автомобил Фолксваген „Кади“ със софийска регистрация. Кражбата станала за времето от 12:10 до 12:30 часа на 13 септември на кръстовище образувано от улиците „Кръстьо Кючуков“ и “Калиакра“ в Шумен. „Апашът“ проникнал в автомобила, след като счупил задно странично стъкло на дясна врата.  

Кражба на пвц врата и прозорец пък са регистрирали в РУ - Каолиново. По данни на собственик на имот в село Векилски тя е станала през нощта на 12 срещу 13 септември. В имота „апашът“ проникнал през неукрепена входна врата и извършил кражбата, след като демонтирал прозореца и вратата.  

В село Имренчево неизвестен направил опит през нощта на 14 септември да проникне в хранителен магазин в село Имренчево, след като се опитал около 02:30 часа да взломи метална решетка на врата. 

ШУМ.БГ