67-годишен мъж, управлявал лек автомобил Ситроен „Берлинго“ ударил каруца с възрастни жена и мъж в нея. Пътният инцидент станал на 14 септември около  20 часа между селата Царев брод и Златна нива. 

Мъжът, който бил зад волана се движил в посока към село Златна нива и  поради несъобразена с пътните условия скорост ударил движещата се пред него каруца, в която били 82-годишен мъж и 74-годишна жена.

След преглед в болнично заведение станало ясно, че 82-годишният мъж е с счупени костици на носа, а жената със сътресение на мозъка. И двамата са настанени за лечение в МБАЛ- Шумен без опасност за живота, а по случая е образувано  досъдебно производство, съобщиха от полицията.

При друг пътен инцидент пострада 36-годишен мъж. Инцидентът станал в петък по пътя Шумен- Карнобат, близо до бензиностанция, когато 21-годишен водач на лек автомобил Ауди с шуменска регистрация предприел маневра изпреварване, излязъл извън пътното платно вляво и се блъснал в лек автомобил Пежо „Партнер“ с разградска регистрация.

Водачът на пежото, 55- годишен мъж се завъртял след удара и се ударил в товарен автомобил „Скания “ с прикачено полуремарке бургаска регистрация. Пострадал е пътникът в пежото, 36-годишен мъж от кубратското село Каменово. След преглед в шуменската болница е установена фрактура на ходило на ляв крак. Пострадалият е освободен за домашно лечение без опасност за живота, а водачите са изпробвани за алкохол, като наличие не е установено. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.

ШУМ.БГ