Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по повод пътния инцидент с автомобил, в който е пътувала председателката на Народното събрание, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Досъдебно производство е за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда в пътнотранспортно произшествие.

Разследването по член 343, ал. 1, буква „б“ от Наказателния кодекс е започнало вчера. Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са трима свидетели по делото. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, за да бъде установен механизмът на пътнотранспортното произшествие.

Вчера след 10 часа на пътя Силистра - Шумен възникна пътен инцидент между два насрещно движещи се автомобила, единият от тях е на НСО и е бил управляван от служител на службата за охрана и в него е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, единствена пострадала при пътнотранспортното произшествие.

Другият автомобил в инцидента е лека кола, управлявана от млада жена. Шофьорът на НСО и водачката на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са отрицателни.

ШУМ.БГ