"Демократична България" кандидатира за кмет на община Шумен адвокат Артур Алтунян. Той ще бъде и водач на листата общински съветници на коалицията.

Алтунян бе представен днес на пресконференция в пресклуба на БТА от лидера на ДСБ - Шумен Васил Тодоров и местния председател на партия "Да, България" Пламен Петров. 

"Демократична България" застава със своето лице и с един ясен избор за шуменци - кандидат, който е утвърден професионалист, адвокат Артур Алтунян. Вярваме, че шуменци ще направят своя избор и ще дадат едно по-добро бъдеще не само за своите деца, но и за самите тях", каза Васил Тодоров. Той призова съгражданите си да изберат читави кмет и съветници и да ги държат под контрол.

Артур Алтунян благодари за поканата на Коалиция "Демократична България" и заяви, че него днешния ден е двоен празник, тъй като вече учениците в дома му са станали двама. "Искам да честитя на всички празника с искрената надежда повече от тези деца да останат да живеят и да работят в нашия град", каза Алтунян.

Той обясни, че приема себе си не само като кандидат от гражданската квота, но и като човек, който не е тясно обвързан с никоя политическа партия до сега.

"Сега вече стоя уверен пред вас в това, което правя. За мен "Демократична България" е един политически проект, който получи голям кредит на доверие на изборите за Европейски парламент и съм убеден, че той тепърва ще отвоюва място на политическата сцена.

Сред по-важните големите проблеми на Шумен той посочи тези с водата, със зелената система на града, въпросите на екологичния транспорт. 

"В работата си ще заложа на повече експертност при взимането на решения. Заявявам, че всяко едно решение ще бъде консултирано с възможно най-добрите експерти, ние не чувстваме себе си експерти по всичко и няма как да бъдем", каза кандидатът за кмет.

Според него водеща трябва да бъде ролята на Общинския съвет. Контролът, осъществяван от гражданите, трябва да бъде още по засилен, разбира се по демократични начини. В този смисъл, ние търсим съмишленици, хора образовани, хора експерти в своята област, които дълго време са били непотърсени или пък отвратени от начина на взимане на решения", каза още Алтунян. Заяви, че ще води позитивна предизборна кампания. 
 
Артур Алтунян е на 44 години. Адвокат с 20-годишен стаж. Бил е общински съветник от 2003 до 2007 г. от гражданската квота на Движение "Гергьовден". Женен е, има 2 деца.

ШУМ.БГ