Бившият треньор на "Ботев" (Пловдив) Николай Киров се изказа остро срещу политиката на ръководството на клуба спрямо футболистите. Той разкри, че по времето, в което е работил в клуба, е имало опасност играчите да бъдат сплашвани от охраната на собственика Георги Самуилов.

Футболистите и служители на "канарчетата" бяха подложени на полиграф в последните седмици, а според Киров това не е нормално. Действията на "Ботев" бяха мотивирани като "изграждане на индивидуални профили" и "инвестиция в персонал".

"По никакъв начин не е нормално да се подлагат играчите на полиграф. Слушах изпълнителния директор, който каза, че това е нормална практика в европейските клубове, но това не е така. Не е нормално да нямаш вяра на своите състезатели, дори да ги наричаш персонал, защото те са капиталът на един клуб", каза Киров пред "Канал 3".

Бившият треньор добави, че по негово време често са налагани глоби. "Екстравагантни идеи имаше и по мое време, мога да си спомня бегло. Почти всяка седмица трябваше да се глобяват състезателите, но имаше един период, в който щяхме да вкарваме охрана на собственика вътре да ги плаши. Това са неща, които нямат нищо общо със сериозната дейност."

Киров беше начело на "Ботев" между 2016 и 2019 г., като при него тимът спечели Купата и Суперкупата на България през сезон 2016-2017. След загубения финал за купата срещу "Локомотив" (Пловдив) в края на миналия сезон треньорът беше освободен.

Дневник