Роджър Федерер ще реши в следващите седмици дали сезон 2020 ще бъде неговият последен като професионален тенисист. Швейцарецът, който има 20 титли от Големия шлем и общо 102 в своята кариера, обяви, че вече е обсъдил темата със своя екип. Засега Федерер е сигурен, че ще участва на "Уимбълдън", но не и след това.

Маестрото достигна финала в Лондон през юли, където беше победен от Новак Джокович в епичен петсетов дуел. Федерер пропусна два мачбола и не успя да вземе девета титла от "Уимбълдън".

"Вътрешно в себе си съм убеден, че искам да играя поне до "Уимбълдън". Сега пред мен стои на дневен ред да реша дали да продължа до олимпийските игри в Токио", каза Маестрото. "Вече говорих с моя екип, попитах ги те какво мислят по въпроса. Допитах се и до моята съпруга Мирка. Ще взема решение до няколко седмици."

В своята кариера Федерер никога не е печелил златен медал на сингъл от олимпийските игри. Той загуби на финала в Лондон през 2012 г, от Анди Мъри. До момента се считаше, че основната му цел през 2020 г. ще бъдат игрите в Токио.

През ноември швейцарецът ще участва в демонстративни надпревари в Южна Америка, след което ще си вземе по-дълга почивка. Той ще започне да се готви за новия сезон в средата на декември.

"Вече обсъдих всичко с моя фитнес треньор Пиер Паганини. Обичайно започвам да тренирам на 4 декември, но сега ще го направим на 11-и. Няма да съм готов 100% за първия турнир на АТП в началото на януари. Целта ми е Australian Open", каза още швейцарецът.

Дневник