Сезонът в Шампионската лига за "Реал" (Мадрид) очаквано започва с амбиция отборът да се върне на върха. С тази задача се е заел Зинедин Зидан, при който тимът спечели три поредни титли от 2016 до 2018 г.

С нови сили французинът поема предизвикателството да поведе "Реал" към успехите и да се справи с тежестта на очакванията, породени от предишния му престой, който вдигна летвата високо.

Когато през 2016 г. той дойде начело на белите от Мадрид, липсата му на опит в професията беше от полза и му осигури време и спокойствие. Разликата сега е, че Зидан вече е име в треньорската професия и ще трябва с бързи темпове да гради всичко отначало в отбора.

Рестартът започна колебливо, като от завръщането му през март тимът е спечелил едва седем от 15 мача под неговото ръководство. Зидан все още се опитва да намери фината настройка, която да накара машината да заработи на пълни обороти.

"Нещата ще се променят във всяко отношение. Трябва ни промяна за идните години. Сега важното е, че се върнах и има време да говорим и да видим какво трябва да се направи", каза Зидан при представянето си.

Едно от условията при завръщането му в "Реал" беше той да има пълната власт по спортните въпроси в клуба. Сред исканията му бяха още осъществяването на няколко "супертрансфера".

През лятото "Реал" похарчи над 300 милиона евро, за да бъде отново фактор в Испания и Европа. Перлата при трансферите беше Еден Азар, който беше купен от "Челси" за 100 милиона евро, а нападателят Лука Йович дойде срещу 60 милиона от "Айнтрахт".

Важен фактор за предишните успехи на Зидан в "Реал" беше наличието на Кристиано Роналдо. Португалската звезда можеше да направи разликата във всеки един момент, като сега нападателят води атаката на "Ювентус".

В ролята на негов заместник Зидан вероятно вижда Азар, който дебютира за тима през уикенда. Белгиецът имаше контузия, но сега е напълно възстановен, за да вдигне натоварването.

Друга задача с повишена трудност за Зидан е да бъдат загърбени личностните конфликти от последната година, които повлияха на отбора. Французинът не се разбира с някои играчи като Гарет Бейл и Хамес Родригес, а капитанът Серхио Рамос е в конфликт с президента Флорентино Перес.

"Реал" ще отбележи началото на 50-ия си сезон в Шампионската лига с мач срещу френския шампион ПСЖ. Пътят към върха е дълъг, като опитът на Зидан започва от Париж.

Мачовете от Шампионската лига в сряда:
19.55 ч.: "Олимпиакос" - "Тотнъм" пряко по BTV Action
19.55 ч.: "Брюж" - "Галатасарай" по RING
22 ч. ПСЖ - "Реал" по BTV Action
22 ч."Атлетико" (Мадрид) - "Ювентус" по RING

Дневник