Съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси се води вече дълги години, а двамата футболисти подобряват редица рекорди, съревновавайки се един с друг. Според португалеца това изкарва най-доброто от него и му помага да става по-добър. Роналдо призна, че стремежът му е в края на кариерата си да е спечелил повече пъти "Златната топка" от Меси.

Дотук двамата са печелили отличието по пет пъти, като са рекордьори. Легендите Мишел Платини, Йохан Кройф и Марко ван Бастен имат по три отличия.

"Меси е в историята на футбола, но аз мисля, че аз трябва да имам шест или седем, дори осем награди, за да съм над него. Ще се радвам много това да се случи, мисля, че го заслужавам", каза Роналдо в интервю за ITV.

Португалецът още веднъж подчерта, че не е приятел с Меси, но признава, че съперничеството между двамата му е помогнало много.

"Нямаме специална връзка, не сме приятели, но делим тази сцена вече 15 години. Знам, че той ми е помогнал да стана по-добър играч и аз също съм имал такъв ефект върху него".

Освен своите пет награди "Златна топка" Роналдо държи редица рекорди в кариерата си. Той се стреми да стане и най-успешният играч в Шампионската лига, като е печелил най-ценния клубен трофей пет пъти, а испанецът Пако Хенто има шест.

"Аз не преследвам рекордите, те ме следват навсякъде. Пристрастен съм към успеха и не мисля, че това е нещо лошо, напротив – хубаво е. Това ме мотивира, а ако не си мотивиран, по-добре да спреш", добави нападателят на "Ювентус".

Дневник