С домакинство срещу ЦСКА (Москва) "Лудогорец" започва участието си в груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион участва за трета поредна година в надпреварата и общо за шести път в групите на един от двата европейски турнира.

Освен ЦСКА съперници на тима от Разград са още "Ференцварош", с който "Лудогорец" игра в квалификациите на Шампионската лига, както и "Еспаньол".

Срещата е тази вечер от 22 часа на "Лудогорец арена" и ще бъде предавана пряко по БНТ1.

Българският шампион ще се стреми да продължи добрата си серия в турнира, като има 10 поредни мача в Лига Европа без загуба. Последното поражение беше в групите през миналия сезон срещу "Цюрих". Според треньора Станислав Генчев опитът ще изиграе роля.

"В европейските турнири опитът играе роля и винаги е голям фактор. Ние трябва да наблегнем именно на него, след като имаме по-опитен отбор, и да използваме неопитността на голяма част от играчите на ЦСКА. И обратно, много е важно да бъдем спокойни. Надявам се по-опитните футболисти да поведат останалите и да се поздравим с успех", каза Генчев.

Срещата е важна за специалиста, който застана начело след освобождаването на Стойчо Стоев. Засега Генчев е временен треньор, но може да остане и за постоянно.

Съперникът ЦСКА (Москва) не може да разчита на няколко основни играчи, които са контузени. Тимът завърши четвърти в руската Премиер лига през миналия сезон, а треньорът Виктор Гончаренко има футболисти без много опит в Европа.

"Лудогорец" разполага с широк състав. На всяка позиция има по двама равностойни играчи. Това не е от отборите, които се затварят и се бранят. По-скоро българите са отбор, който обича да владее топката. Мисля, че ще се получи хубав мач", заяви Гончаренко.

Дневник