Охранителите, които задържаха тримата малолетни по време на кражба в частен дом, с. Имренчево, Община Велики Преслав, са служители на Агенция за сигурност „ЩИТ-3” ЕООД.

От фирмата обясниха, че охранителите Никола Николов /34 г./ и Николай Сланев /24 г./, са реагирали на алармен сигнал от монтираната в къщата СОТ система. На крадците пръв се натъква Никола Николов, който е влязъл през входната врата. Нарушителите са разбили с крака входната врата.

Заловени са по време на подготовката за изнасяне на имущество от частния имот, което е включвало телевизор, различни вещи от дома и играчки. Задържаните деца не са оказали съпротива при задържането, поради което охранителите са отказали допълнителна подкрепа. Полицейските органи, които са се явили в последствие на мястото, установяват, че бащата на двама от малолетните също е стар познайник на органите на реда, а едното от тях е с друго подобно деяние, извършено в чужбина.

Охранителната фирма „ЩИТ-3” има многобройни случаи на заловени крадци.  Един от интересните е задържането на двама нарушители по едно и също време, в 2 различни населени места. Двете лица, проникнали с взлом в 2 охранявани обекта, на разстояние 14 км един от друг, използват еднакво обяснение, че са видели някой да излиза и са влезли да проверят какво е правил вътре.

Друг случай е екстремното преследване в с. Златар на крадец от магазин за дрехи, който е побягнал през стръмния склон на коритото на реката. Единият от преследващите го автопатрули обаче е бил с високо проходим автомобил и препятствието не е затруднило охранителите, след което са задържали крадеца.

Също така, преди години по тревога са вдигнати 4 автомобила, за да преследват самонастанил се човек в неизползваемата столова на едно от училищата в гр. Велики Преслав. Помещението до този момент не е било под охрана. Веднага след като ръководството на училището е решило да сложи СОТ в столовата, още същата вечер нищо неподозиращият бездомник влиза вътре, като включва всички фурни и отоплителни уреди, за да спи на топло. С това свое действие той задейства охраната. При появата на охранителите, се паникьосва и скача през прозореца от 4 метра височина точно пред преминаваща под прозореца жена. Тя едва не припада от уплаха при ненадейното приземяване на човек в тъмното. След преследване и претърсване на града, продължило почти час, с 4 автомобила и 7 пеши охранители, нарушителят е задържан в другия край на града. Оказало се е, че дълги години въпросният човек е нанасял финансови щети на училището, като се топлел със старите, неикономични уреди, с огромна консумация на ток.

Важно е да се уточни, че охранителите на „ЩИТ-3“ разполагат с оръжия, разрешени от закона – бойни пистолети и пушки-помпи. От ръководството на фирмата обясниха, че оръжието се използва в краен случай, но наличието му вдъхва увереност, че законът стои  зад служителите им с пълната си тежест, като същевременно респектира нарушителите.

Агенция за сигурност „ЩИТ-3“ ООД е основана през 2000 година, като за своя 19-годишен стаж е предотвратила многобройни посегателства на имущество и е предала задържаните на полицейските органи. За рекордна считат 2008 година, през която са заловили 74 крадци и нарушители, които са  предадени на полицейските органи. Благодарение на тези „срещи” охранителите от ЩИТ-3 са натрупали реален опит във всички сфери на охранителната дейност. Фирмата работи в тясно сътрудничество с органите на националната полиция и съвместната им работа води до отлични резултати в широкия диапазон на охранителните дейности.

През 2018 г. към „ЩИТ-3” се присъединява и „Агенция за сигурност ОО7”, като сформират сегашната „ЩИТ-3“ ЕООД. Тя работи с национални и регионални лицензи за различни по вид охранителни услуги на териториите на общините Шумен, Търговище, Нови Пазар, Велики Преслав, Смядово, Върбица и Омуртаг. Охраняваните от нея обекти са в 38 населени места, броят на които продължават да расте.

Рекламна публикация