Сплав от опитни и млади състезателки – така от ХК „Шумен 98“ определят отбора, който тази година ще играе в А хандбалната група при жените. Наред с опитните Станислава Стоянова, Християна Драганова, Юлия Таке, Ирене Иванова, Лидия Бакърджиева, на терена ще се появяват и девойките от школата на клуба.

В отбора са привлечени и две украински състезателки, които са играли в Първата хандбална лига на Украйна. Това са Кристина Иванова и Ирина Никифорук. Кристина Иванова е състезателка на „Спартак“ Киев, а титулярният й пост е пивот. Ирина Никифорук е вратар и идва в Шумен от отбора на „Реал“ от град Николаев.

Тимът бе напуснат от Маринела Панайотова, Мария Маслева и Фатме Юксел, като от клуба пожелават на момичетата успех в новите им начинания. Отборът започна подготовка и без капитанката Диляна Христова, на която предстои операция на коляното и голмайсторката Кръстина Касабова, която за втори път става майка. На този етап тимът се лишава и от играта на Глория Павлова, която е решила да преустанови засега активна състезателна дейност.

През този сезон „Шумен 98“ ще бъде воден от треньорката Десислава Илиева, след като опитният дългогодишен треньор Николай Начев се оттегли от треньорската дейност и ще помага с богатия си опит в организацията в клуба.

Целта, която си поставя отборът, е по-младите състезателки постепенно да се наложат в първия състав, както и класиране сред първите 4 отбора, които във втората фаза на шампионата участват в плей-офите.

Първенството в А група по хандбал започва на 6 октомври. В него участват 7 отбора, с един повече от миналата година. Това са: „Бъки“ Габрово, „Шумен 98“, „Етър“ Велико Търново, „Свиленград“, Свиленград „Поморие“ Поморие, „Ники спорт“ Сливница и „Спартак“ Плевен.

В първия кръг, на 6 октомври, „Шумен 98“ ще приеме в зала „Арена Шумен“ „Ники спорт“. Срещата е насрочена за 15,00 часа. Цялата програма за есенния полусезон може да видите в прикачения файл.

ШУМ.БГ