46-годишен мъж е задържан в полицейското управление в Шумен след като бил установен с неистински лични документи. До тук се стигнало след като мъжът предизвикал пътен инцидент преди село Градище и напуснал произшествието, съобщиха от полицията.

При проведените издирвателни полицейски действия било установено, че мъжът се е движил с Фиат Крома със софийски регистрационни табели, който бил взет под наем. Установено било още, че при наемането му е ползвал неистински документи за самоличност - лична карта и свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Мъжът е издирен и задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство.

Още един водач е задържан, след като е хванат да шофира след употреба на алкохол. При проверка тази нощ в село Пет могили каолиновските полицаи спрели лек автомобил Тойота Рав с варненска регистрация. 32-годишният мъж, който бил зад волана се оказало, че кара с 1,72 промила алкохол. Мъжът отказал да даде и кръвна проба за анализ, след като бил съпроводен от униформените в ЦСМП- Каолиново. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление, където е образувано бързо производство по случая.

ШУМ.БГ