При огромен интерес премина премиерата на спектакъла на ДКТ „Васил Друмев“ „Кафето Ви, г-н министър” от  Хореа Гарбеа на сцената в Браила, съобщиха от пресцентъра на театъра.

Трупата на шуменския театър представи „Кафето Ви, г-н министър” в румънския град по покана на настоящия директор на театъра в Браила Лучиян Сабадос. Представлението бе част от програмата на фестивала Дни и нощи на театър „Мариа Филоти“ в Браила, който тази година преминава под знака на 70 години професионален театър в румънския град.

Официални гости на събитието бяха Елиянка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ в Министерство на културата на Република България  и кметът  на град Браила Виорел Мариан Драгомир. В залата присъстваха и авторът на пиесата Хореа Гарбеа, както и Вероника Добрин, предходният директор на театър „Мария Филоти”.

От пресцентъра на театъра допълниха, че след приключване на представлението г-жа Михайлова сподели в препълнената зала вълнението си от възможността да присъства на един прекрасен спектакъл, изигран пред невероятна публика. Директорът на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ пожела културните връзки, които са градени в продължение на години да продължат и за напред. В подкрепа на това бяха и емоционалното изказване на кмета на гр. Браила  г-н Драгомир.

Директорът на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен Димитър Димитров сподели идеята за настоящото сътрудничество между нашия театър и театър „Мария Филоти” в Браила.

ШУМ.БГ