Бойко Борисов ме пита дали ще правя политически проекти - това обяви в интервю за Би Ти Ви от бившият "втори" човек след Борисов в ГЕРБ, бивш вътрешен министър, шеф на парламентарната вътрешна комисия и на групата на ГЕРБ в парламента – Цветан Цветанов. В началото на тази седмица той учреди и представи пред медиите "Евроатлантически център за сигурност", който подготвя анализи за хибридните атаки, фалшивите новини, комунистическото минало.

Попитан дали премиерът и лидер на ГЕРБ се страхува от евентуален политически проект на Цветанов, той отговори: "Може би тези, които му говорят по тази тема, се притесняват, не той. Познавам хората от неговото обкръжение, познавам манталитета, който притежават – казват му това, което иска да чуе, не реалното състояние на държавата и структурите на партията".
Той подчрта, че винаги е бил откровен с Бойко Борисов, казвал му е истината, а лидерът на ГЕРБ е взимал решенията. "Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, но чисто приятелски ще е лицемерно, ако го назова днес така", отговори Цветан Цветанов на въпрос дали се чува с премиера.


Цветанов отрече да е обиден на Борисов. "Всеки сам взема своеите решения, аз взех своето решение за напускането, защото това е акт, който съм го направил аз, съобразявайки се с всичко, което беше като среда в този момент и два месеца по-късно мога да кажа, че съм взел правилното решение", каза Цветанов, който подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ на 7 юли.

Дневник