"Манчестър сити" се развихри и сътвори шоу при домакинството си на "Уотфорд". Шампионите спечелиха с 8:0, като до 18-ата минута "гражданите" вече бяха вкарали пет гола.

Хеттрик за "Сити" вкара Бернардо Силва, а по веднъж се разписаха Давид Силва, Серхио Агуеро, Рияд Марез, Николас Отаменди и Кевин де Бройне.

"Гражданите" записаха най-голямата си победа във Висшата лига. Във втори пореден мач "Уотфорд" е разгромен от този съперник, след като "Сити" се наложи с 6:0 във финала за Купата на лигата през миналия сезон.

"Сити" се реваншира за загубата си от "Норич" в предишния кръг. След успеха си "гражданите" са втори с 13 точки, като тимът изостава с две от "Ливърпул", който е с мач по-малко.

Срещата започна вихрено за "Сити". "Гражданите" поведоха още след 52 секунди игра, когато се разписа Давид Силва. Голът е най-бързият във Висшата лига за сезона.

Шест минути по-късно Агуеро вкара дежурното си попадение. Нападателят се разписа от дузпа, като аржентинецът се отчете с гол във всеки от първите шест мача на отбора си.

До 18-ата минута паднаха още три гола за "Сити". Първо Марез вкара от фаул след рикошет, а по-късно Бернардо Силва намери пролука в защитата, плонжира и се разписа с удар с глава. От своя страна, Отаменди засече на празна врата успоредно на голлинията подаване на Агуеро.